ELEKTRONSKA GLASBA

REZIDENTI

silverj2_bw.jpg
SILVERJ

Vrsto let je prisoten v nočnem klubskem življenju. Doživel je številne klube in festivale, nekatere v Sloveniji in tujini, kjer je nastopal kot gost ali rezident DJ. Je ustanovitelj blagovne znamke HouseFeel, OG in soustanovitelj znamke zYpper, pod katero v zadnjih letih najbolj intenzivno deluje. Je urednik oddaje zYpper eXclusive na celjskem radiu Fantasy, večstranski podjetnik in izkušen maček na področju organizacije in logistike. House glasba, produkcija, kopozicija glasbe, organizacija dogodkov, bookingi, vizualna komunikacija in grafični dizajn so le nekatera področja za katera bi lahko rekli, da jih razume in obvlada.

V prihodnosti ima načrtovanih več projektov, ki se jih veseli in za katere se zdi, da jih uresničuje korak za korakom. Je odkrit borec za zdrav način življenja v duhu in telesu, aktiven športnik in borec za življenje brez prepovedanih substanc. Ko ga vprašamo o glasbi, hitro ugotovimo, da je elektronska glasba  njegov dom, veselje in sprostitev. Poseben poudarek daje pravi house glasbi, nekateri ji pravijo "klasika", ki je sestavljena iz melodij, dobrih bas linij, groova in vokala. Njegovi seti so mešanica skrbno izbranih zvokov, ki predstavljajo svežino v glasbenih trendih klubske glasbe. Verjame, da je glasba neke vrste komunikacija, ki občinstvu posreduje sporočila in lahko celo vpliva na počutje preko melodij in vokalov ter privede do evforičnega navdušenja. Njegovo poznavanje glasbe in občutek za občinstvo sta ga popeljala tudi v produkcijske vode. Njegov prvi komad "World hold on" je izšel v izvirni obliki na platformi "Choon" in predstavlja vse kar je, misli in čuti. Pred kratkim je pesem nadgradil s prijateljem Dinom DZ in jo izpilil v še boljšo obliko. V ozadju je zgodba, ki se bere kot psihološki roman, ta pa nastaja in odpira oči, duha in omogoča drugačen način razmišljanja.

podgy 1_bw.jpg
PODGY

Eminenca nočnega življenja in zabave, ki je v klubskem življenju prisotna že skoraj dve desetletji. Je eden redkih didžejev, ki še vedno vrti na gramofonih in je tudi navdušen ljubitelj gramofonskih plošč, ki jih redno dodaja v svojo zbirko. Pravi, da je v glasbi najpomembnejša melodija, zato je ljubitelj soulfull house glasbe, ni pa mu toliko pomembno, ali je vokalna, deep, tech, pumpin` ali progresivna.

Glasba ga spremlja že od mladih nog, saj prihaja iz družine, kjer so praktično vsi glasbeniki; oče, brat in sestra. Kot DJ se je prvič srečal leta 1999, pridružil se je skupini PartyHouse DJ-jev, nato pa ga je pot vodila na fakulteto v Mariboru, kjer je nove izkušnje pričel nabirati v klubu ŠTUK. Zelo zgodaj je začutil ljubezen do gramofonskih plošč, zato si je kupil svoj prvi gramofon, si izposodil nekaj plošč, kar ga je po nekaj mesecih vaje spremenilo v tisto, kar je še danes - pravi ljubitelj house glasbe na vinilnih ploščah v. Kmalu se je izkusil tudi v organizacijskih vodah, kjer se je znal povezati in sestaviti zgodbo, ki je bila publiki blizu. Je soustanovitelj zgodbe zYpper kateri je v začetni fazi, ko je bilo najpomembnejše izjemno veliko prispeval. Danes je ponosen oče in sodeluje, kolikor mu čas dopušča.

klemenz.jpg
KLEMENZ

DJ, producent, urednik in voditelj tedenske oddaje After Dark s Klemenzom na londonskem radiu Soundwave. Že v devetdesetih se je povezal s klubsko glasbo in do danes predvajal svoj specifičen zvok, ki se danes prepleta med deep houseom in afro houseom. Pričel je na zasebnih zabavah s preprosto mešalno mizo in dvema kasetofonoma. Danes pa gostuje v klubih in na festivalih. Nedolgo nazaj pa je bil tudi na turneji v Južnoafriški republiki.

Po nekaj letih ustvarjanja za mešalno mizo je napočil čas, da ga doživimo tudi v produkcijskih vodah. Začel je z uspešnicami bootleg skladb, sledila je produkcija znanih remiksov, enega pa je izdala kompilacija francoske založbe "Disco Balls". Do nedavnega je bil urednik in voditelj oddaje After Dark with Klemenz na londonskem radiu Soundwave pod okriljem največje in najbolj znane afriške radijske postaje Drums Radio iz Velike Britanije, kjer vodi tedensko oddajo Afreeka v živo s kLEMENZ˝ in sobotno oddajo na West Side FM iz Johannesburga z naslovom Do it for radio heads. Njegova ljubezen do glasbe in afro sloga je neprecenljiva, zato je tesno povezan s projektom zYpper, kamor ga kot umetnika redno vabimo, saj se njegov slog popolnoma ujema s konceptom, ki ga predstavlja zYpper.

 
 

PODPORNIKI

JERRY ROPERO
Jerry ropero _ BW.jpg

O Jerryju Roperju bi lahko pisali neskončno, če pa ga vprašamo, koliko pesmi je ustvaril v svoji tridesetletni karieri kot aktivni DJ in producent, dobimo odgovor: »Ne vem! Mogoče več kot 800!?! Prosimo, preverite na Googlu". Je svetovno priznani producent, DJ, mentor in svetovalec z bogatimi izkušnjami z vseh področij glasbene industrije. Zelo smo veseli, da se je pridružil družini zYpper in postal del zgodbe, ki jo gradimo :))

PAOLO BARBATO
paolo barbato_bw.jpg

Ko pridemo do imena Paolo Barbato, ki prihaja iz Italije, potrebujemo sigurno več prostora, vendar bomo strnili njegovo izjemno življenjsko zgodbo. Elektronsko sceno doma in v tujini ustvarja že skoraj tri desetletja, nastopal je s svetovno znanimi umetniki, je producent, kjer se njegovi deli redno pojavljajo na lestvicah Traxsource. Kot oseba pa velja zelo sproščenega sogovornika, ki uživa v trenutkih. Veseli smo, da je postal član zYpper zgodbe :))

ALFRED AZZETTO
Alfred Azzetto 2 B&W web.jpg

DJ in producent italijanskega rodu je na elektronski house sceni prisoten že več kot trideset let. Med zvezde, ga je izstrelila pesem Point of View v skupnem projektu DB Boulevard. Uvrstila se je na skoraj vse najbolj priznane svetovne lestvice. Izdal je več kot 540 singlov in remiksov. Ponosni smo, da je sprejel sodelovanje v oddaji zYpper eXclusive in k njej prispeval svojo glasbeno dušo :)

STANNY ABRAM
SA BW 1 copy.jpg

Nedolgo nazaj so izračunali, da bi lahko Stanny Abram vrtel  svoje komade skoraj 10 dni skupaj. Lahko bi rekli, da je pravi maratonec in hkrati stroj v proizvodnih vodah. Brez glasbe skorajda ne more živeti. V zadnjih 30. letih je doživel res spektakularne zgodbe. Njegova biografija je izredno zanimiva za branje, kjer lahko najdemo nazorno prikazano njegovo življenjsko pot. Hkrati pa odlična oseba in veseli smo, da se nam je pridružil. Uživajte ;)

DAVE MANALI
_DSC9598retouhed2 web copy.jpg

Italijanski DJ z zelo dobro izbiro house komadov, predvsem pa ima izrazito razvit čut za občinstvo in plesišče. Vso znanje nabira od leta 1997, ko se je prvič pojavil v Ambasadi Gavioli. Do danes ima Dave Manali kot DJ in producent zelo bogato kariero, ki jo nadgrajuje in razvija za naslednje poglavje. Njegova glasba in energija sta razlog, da je postal del zgodbe o zYpper-ju in z veseljem mu pomagamo pri njenem razvoju.

DINO DZ
Dino DZ_bw.jpg

Produkcijski guru, ki veliko časa preživi v studiu in ustvarja. Splet okoliščin ga je združil s Tedom Funkejem, s katerim sta naredila skupni projekt in ga združila v vrsto uspešnih komadov. To je povzročilo preboj do svetovno znanih založb in lestvic najbolj cenjenih house platform. Zgodba se zanj šele začenja, vsekakor pa si lahko veliko obeta. Kot sogovornik je zelo sproščen z veliko znanja o glasbi, zato smo veseli, da je postal del zgodbe zYpper  ;)

SIBBJAG
SIBBJAG_Photo_6 web.jpg

Pravi ljubitelj house glasbe in zbiratelj vinilnih plošč, ki nas takoj navduši s svojo strastjo. Najbolj ga poznamo po groove in tech-house ritmih in kot pravi, je njegovo poslanstvo v house glasbi, da vanj vloži del sebe. Oder si je delil z velikimi imeni, kot so Tom Novy, Alex Kenji, Fedde Le Grand, Mike Vale, Mousse T in drugi.  nastopal pa tudi v zelo znanih klubih po Evropi. Odlična pridobitev za zgodbo zYpper in veselimo se njenega sounda :))

FELMAN
mojfokus-lab-doctors (37)a web.jpg

DJ in producent, ki je pred kratkim začel delati pod svojim novim imenom in takoj dobil močno podporo različnih založb. Že vrsto let deluje pod imenom Devious kot član skupine Lab Doctors. Njegovi seti so energični, njegovi trši tech-house zvoki pa se lepo prepletajo v različne ritme, ki ne puščajo nikogar pri miru. Pod imenom Felman ga čaka lepa prihodnost. S svojimi produkcijskimi in energičnimi komadi sodi v zgodbo zYpper;)

MARKIZZETI
Markizzeti.jpg

Navdih je našel doma, saj stopa po stopinjah svojega očeta, ki je velik ljubitelj house glasbe. Lahko bi mu rekli neodkriti gorenjski biser, ki ima že v mladosti kar nekaj lastnih komadov. Ker zYpper podpira in združuje ljubitelje house glasbe, verjamemo, da je Markizzeti prava izbira za nas. Njegovi seti so neverjetno energični in se popolnoma prepletajo z bas linijami, melodijami in vokali. Njegov slog se popolnoma prilega zgodbi zYpper, zato dobrodošel ;))

pipiletofrommilano_bw.jpg
PIPILETO FROM MILANO

Legenda, ki prihaja s Koroške, in eden tistih, ki se elektronski glasbi že več kot dve desetletji posveča s srcem in dušo. S svojo izbiro vedno preseneti, svoje sete pa odlično izvede in ohranja plesišče polno dobrih spominov, ki se jih spominjamo še dolgo. Kot oseba je izjemno sproščen in vedno odprt sogovornik. Veseli smo, da se je odzval vabilu in je vpleten v zgodbo zYpper ;)

DOMI
_SA_7499 web.jpg

Domi je svojo pot vrtenja glasbe začrtal na zelo zahteven in tehnično dovršen način, kar mnogim postavlja vprašanje: "WHAAAAT???!!??" Njegova mešalna miza je videti kot vesoljska ladja, polna nenavadnih naprav, ki reproducirajo zvoke in različne zvoke. V društvu zYpper menimo, da talent, kot je Domi, potrebuje priložnost, da svoje znanje predstavi širši publiki. Zelo smo veseli, da se nam je pridružil in predstavil svojo mojstrovino ;))

BEAT AMUSEMENT 
10370419_1376858815964792_12615982942665

Beat Amusement prihaja iz Kranja. Še en produkcijski diamant, ki preživi veliko časa v studiu. Če natančneje pogledamo njegovo delovno okolje, bomo ugotovili, da je pravi tehnološki čudak in hkrati nostalgičen človek z izjemnimi komponentami, ki se prepletajo s kabli iz ene naprave v drugo. Hkrati je tudi velik ljubitelj vinilnih plošč. Kot izvrsten producent je izdal že nekaj pesmi, v katerih lahko uživamo tudi v miksu, ki nam ga je pripravil ;)

SYLVAIN
Sylvain web.jpg

DJ Sylvain je ena izmed slovenskih legend, ki je ni treba posebej predstavljati, hkrati pa bi lahko imeli že pravo enciklopedijo njegovih dosežkov, saj velja za enega izmed tistih, ki je v največji meri odgovoren za razvoj klubske elektronike v državi. Danes je aktiven v radijskih vodah in lastnik oddaje DJ Sylvain in the mix na radiu Salomon. Kot pri vsakem imenu, ki se pridruži zgodbi zYpper, smo tudi mi zelo veseli, da je Sylvain prispeval svojo klubsko energijo;)

ANEY F
A6bw copy.jpg

Kmalu bosta minili dve desetletji, ko po poti elektronske harmonije stopa kot izjemno mlad umetnik. V svoji karieri, ki jo je začel leta 2005, je nastopal v kar 20 državah po celem svetu. Aneyja F čaka še dolga pot. Po dolgih letih produkcije in vrtenja glasbe, je ustanovil svojo založbo Innocent Music, kjer še naprej gradi in ustvarja elektronsko kulturo. Je izjemen DJ, o katerem bomo slišali še veliko, predvsem pa plesali na svetovnih plesiščih. Uživajte v njegovem soundu ;)

TED FUNKE
Ted funke.jpg

Ted Funke prihaja iz Maribora. Na elektronski sceni je s svojim funky house slogom prisoten že več kot desetletje. V zadnjem času pa piše nov zgodbo. Na seznamu slovenskih didžejev postaja eden bolj perspektivnih izvajalcev, ki skupaj z Dinom DZ in njuno produkcijo z avtorskimi komadi, peljeta svoje ime v svet. Kot človek pa je neverjetno zabaven, ima veliko znanja in je vedno odprt za nove dogodivščine. Z zYpper zgodbo je povezan že dolgo in veseli smo, da je z nami ;)

LUCCA LOGGIA
Luka_Ložar_2018_01_web_copy.jpg

Nekoč tehno DJ, ki je po nekoliko daljšem premoru spremenil pogled na zvrsti elektronske glasbe in leta 2018 postal del house družine. Najbližje mu je funky/classic in tech house ritem. O njem bi lahko veliko pisali, nas je pa izjemno navdušil na eventu Glitterbox v Ljubljani. Sledilo je povabilo in veseli smo, da se nam je pridružil na zYpper potovanju ;)

FUNK33
funk33_bw.jpg

Prihaja iz Celja in marsikdo se še spomni njegovih neverjetnih zabav, po skoraj vseh najbolj obiskanih klubih v Sloveniji. Ima izjemno dober občutek za glasbo, vrtenje in ljudi. Je mojster spontanosti, ki rad obriše prah z nekaterih klasik in jih pomeša s sodobnim zvokom klasične house glasbe. Kot človek je izjemno zabaven in sproščen sogovornik s tisočerimi zgodbami. V prostem času rad uživa na motorju. Popolnoma se prilega zgodbi zYpper :)

MATT THE HOUSE FOX
mthf2018 web.jpg

Njegova dolgoletna vztrajnost potrjuje, da ima to glasbo zelo rad in je v štajerski prestolnici, od koder prihaja, zagotovo največ prispeval k razvoju klubske scene. Njegovi seti so prava posebnost in popolnoma unikatni, saj jim vedno doda edinstven element in dušo ter še tako znan hit spremeni v odličen podzemni sound. Prav zaradi te posebnosti pripada družini zYpper in veseli smo, da se je odzval vabilu ;))

BLASCH
Blasch BW.jpg

Že desetletja je ljubitelj elektronske glasbe, ki jo izraža na edinstven tehnično dovršen način. Njegovi seti so vedno polni presenečenj in pisanega nabora melodij. Prihaja iz Zasavja in je član skupine ZasavjeUnderground, ki deluje že skoraj dve desetletji. Združujejo najboljše in v klub vedno prinesejo svežino, ki si jo ljubitelji elektronske glasbe vedno želijo. Veseli smo njegovega sodelovanja v družini zYpper :))

MARINO
marino_bw.jpg

DJ z izjemnim občutkom za house glasbo. Njegove sete bi lahko opisali kot čustveni preplet zgodbe, melodije in vokala. V klubih je redno prisoten že več kot dve desetletji, saj s svojim živahnim slogom hitro napolni plesišče. Izjemno je aktiven tudi pri produkciji, doma pa ima celoten arhiv svojega specifičnega sounda, ki ga za enkrat občinstvu še ni izdal. je izredno prijazen, poln humorja in pravi "Primorec", ki živi v Ljubljani. Veseli smo, da je z nami :)

TOMMY GEE WHITE
TGW.jpg

Prihaja z Gorenjske in ne samo, da je izvrsten DJ in producent, ki se popolnoma posveča house glasbi, ampak je tudi uspešen v poslovnem svetu. Že leta 2010 je s partnerji oblikoval booking agencijo United Events, ki ima dostop do zelo prepoznavnih imen na elektronski glasbeni sceni. Uživa v vrtenju in produkciji ter na turnejah po Evropi in Aziji, kjer veliko nastopa. Veseli smo, da se nam je pridružil in nam pomaga razvijati house kulturo v Sloveniji ;)

ALEX DEE GROOVE
alex_dee_groove2_bw.jpg

Promotor in prava legenda house scene, ki s svojo energijo in izbiro glasbe pričara tisto pravo čustveno vzdušje na plesišču. V skoraj treh desetletjih je razvil občutek za razumevanje občinstva, kar se odraža tudi v njegovih setih. Je odprt sogovornik, ponosen oče, ki se rad zateče h glasbi in jo deli z občinstvom. zYpper je pravi kraj zanj, zato dobrodošel ;)

GROBOWSHEK
grobowshek_bw.jpg

Profesionalni igralec klavirja in z izjemnim občutkom za house glasbo, ki je na sceni že skoraj štiri desetletja. Njegovi izkušnje se kažejo v vsebinsko polnih setih, saj si vzame čas za vsak set posebej in sestavi izbor najboljših house komadov, ki na poslušalca pustijo poseben vtis. Sicer pa zelo zabaven in odprt sogovornik, s katerim se lahko ure in ure pogovarjamo o glasbi. Veseli smo, da je del zgodbe zYpper ;)

 

ZYPPER EXCLUSIVE

zYpper eXclusive je oddaja o elektronski glasbi, predstavljena v enourni mešanici z različnimi DJ-ji. Na sporedu je vsak petek ob 20. uri na Radiu Fantasy. Več ...

Zgodovino oddaj lahko poslušate na kanalu zYpper Mixcloud.