top of page

ZGODOVINA

2020
2021
2022

Zakaj je bil ustvarjen zYpper?

Savinjska dolina je bila že od nekdaj znana po nepozabnih zabavah, Cocktail bar LePlac pa je bil pravi trendseter na področju elektronske glasbene scene. Po njegovem zaprtju se je klubska scena začela razvijati na drugačen način oz. skoraj povsem izginila. V skupnosti je ostal le še spomin na nepozabna doživetja. Zgodbo sko skreirali tesni prijatelji Silverj, Podgy in TJ v začetku leta 2015 z razlogom, da oživimo elektronsko house sceno., sprva za majhno skupino prijateljev in ljubiteljev elektronske glasbe. Ideja je bila, da bi organizirali zasebno zabavo za prijatelje in kolege, ki je kmalu dobila široko podporo in rodil se je zYpper. Ustvarjen iz generacije Y za generacijo Y. Nihče od nas si pa ni niti predstavljal, kaj bo sledilo.

2015

Prvi zYpper

Določili smo datum petka, 20. marca. Lokacija Brunarica Braslovče. Skrivnostna lokacija, ki je bila dan pred dogodkom izdana in  podprta s klasično house glasbo. Gostje so lahko na dogodek prišli samo z vabilom in s predhodnim vpisom na seznam gostov. Dogodek je bil nor. Po dolgem času smo bili vsi prijatelji in kolegi zbrani v eni sobi z glasbo, ob kateri smo odraščali. Po zabavi se je ponavljalo sporočilo: "To moramo ponoviti!" In takrat smo pričeli s prvim koraki o tem, kako naprej.

zYpper na koroškem

Pobuda je prišla s strani Korošcev, saj so v velikem številu obiskovali vse zYpper dogodke v Savinjski regiji. Ker smo se jim želeli približati, je bila odločitev enostavna. Petek, 18. november - Ribiški dom Dravograd. K sodelovanju smo povabili Klemenza, kot del organizacijske ekipe, saj je bil že takrat stalni rezident na zabavah in odslej tudi gostitelj koroške različice zYpper. Začeli smo z graditi občinstva že na prvem dogodku in dosegli odlično vzdušje z več kot pričakovanem odzivu.

Urbani zYpper

Petek, 28. oktober - Pušn 'Šank pr' Tini. Dolgo smo si želeli zYpper preseliti v bolj urbane predele Savinjske doline. K sodelovanju in ogrevanju odra je bila povabljena tesna prijateljica Urška Novak iz frizerskega salona Gath, ki je s svojimi kreacijami pred zabavo ustvarjala v živo. Vrhunec noči pa je dosegel edinstveni Pequeno Urban na kongo bobnih, ki ga je spremljal legendarni kranjski DJ Grobowshek. Odlična glasba. Na istem dogodku je bila objavljena tudi novica, da bo naslednji dogodek zYpper prvič organiziran na Koroškem.

zYpper na NSF2016

Sobota, 20. avgust - sredi poletne vročine prejme zYpper ponudbo, da postavi svoj floor in koncept na poznanem festivalu Nature Sound FEstival. Lokacija kamp Braslovče MotoLux. Odlično vzdušje na festivalskem prizorišču, ki je na glavnem odru takrat gostilo legendo Marka Nastića in za seboj pustilo čudovite spomine. Na dogodku smo dobili prve orise, kako razvijati zYpper tudi v prihodnosti.

Drugi zYpper

Takoj je sledilo nadaljevanje. Petek, 29. maj 2015, rojstni dan prijatelja Floriana. Lokacija Platinum Žalec. Dogodek je vseboval že nekoliko bolj dodelano vizijo. Pričelo se je delati na ideji ustvarjanja skupnosti zYpper za prijatelje in njihove prijatelje. Namen je bil ustvariti niz dogodkov na sodobni house sceni s popolnimi zasebnimi notami ter, da bodo zabave organizirane štirikrat letno za omejeno število gostov. Dogodek je bil v izjemno sproščenem vzdušju. Pozitivnih povratnih informacij ni manjkalo, zato je tudi padla odločitev, da gremo z razvojem naprej. Kmalu po dogodku smo dolgoročno začrtali zgodbo zYpper in pripravili stvari za zagon domene www.zYpper.si v jesenski sezoni.

Prvi zYpper na dveh floorih

Pravo navdušenje je sledilo, ko smo postavili spletna stran zYpper.si. Prava senzacija pa sta bili tudi dve plesišči, na katerih smo napovedali jesensko različico zYpper. Petek, 16. oktober 2015 - Lovski dom Založe. Takrat smo prvič k sodelovanju povabili še druge umetnike, med njimi tudi legendarnega rezidenta LePlaca in kasneje prireditev Dance Republic Dean Deena. Na povabilo se je odzval tudi koroški DJ Klemenz. Danes s svojo oddajo Afterdark House s Klemenzom pridno razvija elektronsko glasbeno sceno na britanskem radiu SoundWave Radio. Drugo plesišče so predstavljale resnične legende slovenske trance scene. Reaconceal, Naian in bolj progresivni Mitcho iz koroške ekipe Crazy4Life. Vzdušje je bilo nepozabno. Od takrat naprej se je ime zYpper začelo hitro širiti tudi po Koroški regiji.

Drugi zYpper na dveh floorih

Po zelo uspešni jesenski različici zYpper na dveh plesiščih smo se odločili, da bomo isto zgodbo ponovili, tokrat z drugimi DJ-ji. Petek, 18. december - Zupanc Plac Šešče. Ime zYpper se je kot požar razširilo po Savinjski dolini, seznam gostov pa je bil poln že 4 dni pred dogodkom. Zaradi hitre rasti smo kmalu naleteli na prve logistične težave in težave z nedovoljenimi substancami. Kljub izjemnemu vzdušju smo zaznali težave in jih začeli popravljati. Postavili smo jasna stališča o prepovedanih substancah in reorganizirali pravila vstopa na dogodke ter posodobili vpis na seznama gostov.

Doživeli smo padca

Vsaka zgodba ima veliko prijetnih trenutkov, zraven pa pridejo tudi slabi, ki jih je potrebno, čeprav s težavo, pogoltniti in enostavno oditi naprej. Planiran dogodek na petek 17. marca na koroškem je bilo potrebno zaradi različnih okoliščin odpovedati, glavni razlog pa je bila nizka udeležba. Sklenili smo, da bomo pozornost usmerili v razvoj na domačem parketu, vizijo razvoja zYpper-ja pa v druge regije prestavili v prihodnost, ko bodo pogoji bolj primerni in ugodni.

zYpper on NSF2017

Sobota, 8. julij 2017 - Nature Sound Festival. Znova smo bili povalbjeni na festivalni dogodek in postavili svoj oder. Odvijal se je na novi lokaciji sredi naravi in daleč od civilizacije. Takratni prispevek zYpper je bil vrhunski, saj smo povabili legende elektronske glasbe, ki se lokalnemu občinstvu že dolgo niso predstavile. Vzdušje je bilo fenomenalno in polno novih pričakovanj.

2016

Obletnica eno leto

18. marec 2016 - Brunarica Braslovče. Vrnili smo se tja, kjer se je vse začelo., v klasično klubsko glasbo in ji dodali še instrument v živo. Povabili smo posebno gostjo Katy Starr, ki nas je navdušila s svojo pozitivnostjo, petjem ter igranjem flavte in saksofona. Bilo je nepozabno vzdušje, ki se ga mnogi spominjajo še danes. Prvič smo povabili tudi DJ-a Teda Funkeja, ki je iszdal svoj komad  in kateri se je več tednov nahajal na vrhu glasbene lestvice Beatport.

2017

zYpper BoilerRoom

Petek, 20 januar - še enkrat urbana lokacija Pušn 'Šank pr' Tini. Z ekipo Artikus smo priredili popolnoma novo zYpper zabavo, ki je temeljila na konceptu BolierRoom in s tem pozitivno presenetili večino gostov. Začinili smo jo z začetno idejo zYpper s pravo glasbo Oldies Goldies za dušo. Bilo je super vzdušje in odlične vibracije. 

Zimska različica zYpper

Sobota, 2. december - Zupan Plac Šešče. Zgodbo smo znova organizirali na dveh plesiščih in jo nadgradili z legendami trance scene. Eden izmed njih je bil znani DJ iz Celja Reconceal. Vzdušje je bilo neverjetno, saj v teh dneh še vedno kroži nekaj videoposnetkov iz zabave. Zaključili smo jo ob sončnem vzhodu. 

Jesenska različica zYpper

Petek, 6. oktober - Brunarica Braslovče. Pred samo zabavo smo pekli kostanj, nazdravili z moštom in se pogreli z gobovo juho. Dogodek je tokrat popestrila legenda klubskega življenja Funk33. Tistega dne se je zYpper prvič pojavil v novi celostni podobi in tudi z novo spletno stranjo, ki je vsebovala skrivnostne kotičke, hkrati pa je zYpper nadgradil tudi svoj logotip. Zahvala gre prijatelju Maticu, ki je razvil in naredil večnamensko oblikol, s svežimi idejami pa sta se ekipi pridružili še Maruša in Sabrine. 

zYpper za reko Savinjo

Za ta dogodek je bil potreben ogromen logistični zalogaj, pridobljeno znanje in potrošena energija, da smo ga lahko izpeljali. Dogodek je bil organiziran 29. julija na obrežju reke Savinje v Šeščah. Vreme nam je bilo naklonjeno, počutili smo se kot na morju, uživali v toplem soncu, osvežujoči Savinji in odlični klubski glasbi. Začeli smo ob 11. uri, zaključili pa ob 22.h. To prijetno doživetje si bomo zapomnili za vedno. 

Uradno postali društvo zYpper

1. oktobra je zYpper postal pravna oseba pod imenom "Društvo za razvoj glasbe in družbene kulture zYpper", registrirano v občini Žalec. Vizija društva je razvoj in predstavitev elektronske glasbe širšemu občinstvu, razvoj različnih umetniških kultur, spodbujanje druženja in športnih aktivnosti ter izobraževanje in spodbujanje mladih ter vseh, ki si želijo plesa in glasbe. zYpper kljub razvoju jasno sledi svojim vrednotam, ki smo jo začrtali še v času njenega razvoja. Če so vam vrednote zYpper-ja blizu in menite, da lahko na družbeno prispevate k razvoju regije, vas vabimo, da se obrnete na nas preko e-pošte info@zYpper.si.

Prvi OG - zYpper Open

zYpper nadaljuje s svojo dolgoročno vizijo. Konceptu zabav "zYpper Secret", kjer se lokacija razkrije samo povabljenim gostom, dodamo še "zYpper Open", kjer sta lokacija in koncept odprtega tipa in dostopna za vse. V petek, 28. septembra, smo razvili novo blagovno znamko OG oz. Oldies Goldies. V Celju se je dogodek povzpel na višjo stopnjo zabave, ter jo dopolnil z umetnostjo in slogom. Glasbeno smo ga obogatili z odličnim tandemom iz Italije Paolom Barbato in Alexom Donatijem. Več informacij najdete na spletni strani www.oldiesgoldies.si.

2018

zYpper za reko Savinjo 2018

Sobota, 28. julij, - Letuš. Organizirali smo dogodek, ki nam je znova predstavljal velik izziv. Tisto poletje je bilo zelo spremenljivo in lepega vremena skoraj da ni bilo mogoče napovedati. Močna želja pa je le pregnala vse oblake in gostje so lahko uživali v poletni različi zYpperja. Za nekatere mimoidoče plavalce je bil ta dogodek pravo presenečenje. 

Športna aktivnost - odbojka

Kmalu smo spoznali, da nas povezuje tudi športni duh, da mnogi uživamo v igranju odbojke. V poletnih dneh smo veliko časa preživeli skupaj in na različnih igriščih igrali odbojko na mivki. Želja po igranju odbojke smo premaknili v zimskem času v telovadnico in se z OŠ Šmartno ob Paki dogovorili za termin. Termin smo imeli ob nedeljah od 18:00 do 20:30. Reden in razmeroma stalen obisk je bil dokaz, da smo vestni in strastni odbojkarji. S tem smo sledili tudi viziji zdravega duha v telesu.

oddaja zYpper eXclusive

Glasba je že od samega začetka glavni razlog za naše druženje. Na zYpper dogodkih smo na različne načine širili glasbo tudi preko CD-jev, digitalno in celo na kasetah. Pred kratkim smo razvili še idejo o ekskluzivnih kompilacijah, ki so jih posneli DJ-ji, ki so večkrat gostovali na naših dogodkih in predstavljali unikaten zvok zYpper-ja. Da bi se povzpeli še višje, je Silverj s svojo vizijo razvil blagovno znamko "zYpper eXclusive", ki je kmalu za tem postala radijska oddaja. Vrata so se odprla in zYpper je vstopili v javni prostor ter sklenil dolgoročno sodelovanje z eno najbolj prepoznavnih radijskih postajah v celjski regiji, Radio Fantasy. Oddaja je na sporedu vsak petek ob 20. uri. Vir: www.rfantasy.si

Absolutni zYpper

V sodelovanju z blagovno znamko Absolut smo v novi dekorativni podobi lansirali različico dogodka zYpper Secret. Posebna dekorativna izkušnja je za vse obiskovalce pustila izjemno lepe spomine, o katerih so gostje govorimo še dolgo po tem. Dogodek je bil organiziran v soboto, 24. novembra v Platinum klubu Žalec. Povabili smo enega najbolj znanih didžejev Dave Manali, ki je v Sloveniji prisoten že vrsto let in izkazal se je za pravo izbiro. Pričaral je res zelo lepo vzdušje.

Božični OG

Zgodba OG se je nadaljevala in pričarala izjemno božično vzdušje, ki je marsikomu ostalo v prijetnem spominu. Galerija, ki so si jo lahko obiskovalci  ogledali pred, med in po dogodku, je pritegnila veliko pozornosti. Dogodku se je italijanskima rezidentoma Paolu Barbatu in Alexu Donatiju pridružil pravi virtuoz na saksofonu Lovro Ravbar. Vzdušje je bilo nepozabno.

Odbojka na OŠ Prebold

Tudi letos smo se aktivirali v športnih dejavnostih. Zahvala gre Petru Mandelcu, ki je prevzel vodstveni del odbojke. Rekreacijo smo imeli vsak četrtek ob 20. uri v OŠ Prebold. Sezone zaradi Covid-19 nismo končali, smo pa v ligi celjske dvoranske odbojkarske uspešno odigrali nekaj tekem. Pravtako smo se prijavili na odbojkarski turnir Petrin Memorial v OŠ Prebold in se uspešno borili.

Nova sezona OG -Jerry Ropero

Zgodba OG je zakorakala v novo sezono, ki jo je konkretno nadgradil legendarni DJ iz Španije Jerry Ropero. Že sam google nam pove, da je Jerry veliko ime, ki je prepotoval že ves svet. Dogodek je bil organiziran v klubu Mansion Celje, kjer se je na plesišču razvnelo nepozabno vzdušje. Pravtako je bila organizirana galerija fotografij, ki je bila tokrat dopolnjena s kar tremi novimi fotografi. Pridružili so se Peter Mandelc, Rok Deželak in Sašo Berlovčnik. Nekaj svojih vrhunskih slik pa je prispevala tudi Sabrine Andrini, ki že od samega začetka sodeluje pri razstavi slik. Vsak fotograf je vrhunsko dopolnil ambient s perspektivo črnobelih fotografij z rumenim elementom.

Preoblikovanje zYpper strani

Spletno stran zYpper.si smo preoblikovali, in dopolnili ogromno informacij kaj zYpper je, kakšna je njegova zgodovina, kakšne načrte imamo in kakšnemu poslanstvu sledimo. Veselimo se prihodnosti in širši regiji želimo pomagati pri razvoju elektronske glasbe, družbe, umetnosti, druženja in aktivnega športnega življenja. V to usmerjamo tudi vse dejavnosti za promocijo. Tisti, ki občutite vrednote zYpperja in želite, da se še naprej razvijamo, vabljeni, da se pridružite skupnosti.

Zadnji OG v sezoni 2018/19

2019

Zgodba OG se je 22. marca v sezoni 2018/19 v nepozabnem vzdušju poslovila od rezidentov Paola Barbata in Alexa Donatija. Tokrat se je duetu pridružil vrhunski violinist Simone D'Eusanio, ki je z odličnimi violinskimi vložki ustvaril drugačne in nepozabne vibracije. Zgodba se bo nadaljevala v naslednjo sezono 2019/20 in komaj čakamo, da bomo lahko razkrili rezidenčnega DJ-ja naslednje sezone.

Odbojka na OŠ Trnava

For visibility, we have launched the zYpper merchandise, which allows our supporters to connect even more with the zYpper name. At the same time, with every purchase you help zYpper in its development :) We have partnered with Reprazent.me and launched our first hoodies, which are unique and in an interesting way represent the areas within zYpper. Others will follow in the future ... more about the goods here!

Upravljanje dveh igrišč

2020

Nova poletna sezona je prinesla kar nekaj izzivov v zvezi z epidemijo koronavirusa, smo se pa vseeno aktivno ukvarjali z igranjem odbojke na mivki. Sredi julija smo z občino Polzela podpisali dvoletno pogodbo o upravljanju dveh igrišč za odbojko na mivki. Kljub vremenu in težavam na drugem igrišču, nam je uspelo urediti eno, ki je bilo polno funkcijonalno. Druga je v načrtu vzposobiti oba igrišča.

zYpper trgovina

Za prepoznavnost smo lansirali zYpper blago, ki omogoča našim podpornikom se še bolj povezati z imenom zYpper. Hkrati pa z vsakim nakupom pomagate zYpper-ju pri njegovem razvoju :) Sklenili smo partnerstvo z podjetjem Reprazent.me in lansirali svoje prve hoodie-je, ki so unikatni in na zanimiv način predstavljajo področja znotraj zYpper-ja. V prihodnje bodo sledili še drugi ... več o blagu tukaj!

2021

Upravljanje dveh igrišč

Po dolgi zimi smo pohiteli s pripravo igrišč za odbojko na mivki. Pripravili smo jih za sezono in aktivirali tesno sodelovanje z občino Polzela na večih področjih našega delovanja. Tako smo se mesecu juniji prvič medijsko pojavili v občinskem glasniku Polzela v njem pa najavili naše aktivnosti na področju odbojke na mivki ter turnirjev s področja športa in druženja.

zYpper dobrodelni fond

Za prepoznavnost smo lansirali zYpper blago, ki omogoča našim podpornikom se še bolj povezati z imenom zYpper. Hkrati pa z vsakim nakupom pomagate zYpper-ju pri njegovem razvoju :) Sklenili smo partnerstvo z podjetjem Reprazent.me in lansirali svoje prve hoodie-je, ki so unikatni in na zanimiv način predstavljajo področja znotraj zYpper-ja. V prihodnje bodo sledili še drugi ... več o blagu tukaj!

zYpper secret

Po dolgem času smo se ponovno zbrali in zaplesali ob ritmih elektronske glasbe. Bilo je noro. Veliko poznanih obrazov tudi novih povezav. Zgodilo se je na brunarici Braslovče 26. junija. Nastopili so rezidenti dogodka, ki že od samega začetka zgodbo povezujejo in razvijajo. V zgodnjih jutranjih urah smo se odločili, da kmalu ponovimo in to se je tudi zgodilo :)

Drugi zYpper OPEN

14. avgusta smo organizirali drugi zYpper OPEN in tudi zadnji v sezoni 2021. Ponovno smo pod eno streho združili šport, glasbo in druženje. Turnir je vključeval odbojko na mivki in ulično košarko. Tokrat je bil turnir v odbojki na mivki v polni udeležbi, na košarki pa zopet ni bilo dovolj ekip za igranje. Mladi DJ-ji so se predstavili v prijetnem spektru elektronske glasbe. Turnir je potekal na igrišču na Bregu pri Polzeli.

zYpper CASTLE Komenda

Blagovno znamko zYpper CASTLE smo povezali v odprt dogodek, ki je bil organiziran ob koncu avgusta na terasi gradu Komenda in v sklopu bara Pasijonka. Program se je zapolnil z vsemi udeleženci v video streamu plus še dva DJ gosta: AK in Klemenz. Uradni del se je pričel ob 18:00 in zaključil ob 22:00, potem pa smo samo povabljene goste premestili na drugo lokacijo in tam nadaljevali v konceptu zYpper secret. 

zYpper sporta v dvorani

Kot vsako sezono pričnemo z sportnimi aktivnostmi preko zime. Odbojka je naša glavna aktivnost, tokrat smo pa dodali še košarko. Odbojko igramo v OŠ Trnava ob petkih med 19:00-20:30 košarko pa ob sredah med 21:00-22:30. Košarka nam pri udeležbi še malce peša vendar verjamemo, da bomo ustvarili navado in pritegnili več igralcev, ki jim bo v veselje hoditi na športno terapijo. Vabljeni ;) 

zYpper secret zaključek

Kot se za december spodobi smo naredili tao imenovani "zYpper secret zaključek" zgodil se je v začetku decembra in na zelo prijeten način otvorili decembersko rajanje. Tokrat se je zgodila tudi pogostitev iz strani dveh prijateljv, ki sta naredila domači čili in ga vkrogu prijatelja poimenovala "zYpper chili souce". Poleg druženja in zabave je bil za nami odličen večer, ki je imel tudi odpoved pevke a hkrati presenečenje večera. Vse skupaj pa se je odvijalo na dveh plesiščih.

Prvi zYpper OPEN 

19. junija smo organizirali prvi zYpper OPEN in združili šport, glasbo in druženje v en dogodek. Turnir je vključeval odbojko na mivki in ulično košarko. Turnir v odbojki na mivki je bil skoraj poln, košarkarski del pa zaradi nizke udeležbe nismo mogli izpeljati. Dogodek smo povezali tudi z DJ spremljavo in mladim DJ-jem omogočili, da se predstavijo v luči elektronske glasbe. Turnir je potekal na igrišču na Bregu pri Polzeli.

zYpper secret ob reki

Po dveh letih smo ponovno organizirali ekskluzivni poletni dogodek ob reki savinji. Lokacija je bila tudi tokrat skrita, samo za povabljene prijatelje in kolege. Odvijal se je skozi celoten dan pričeli pa smo ob 10 uri dopoldan in "končali" ob 22:00 zvečer. Razvrstila se je cela vrsta DJ in v lepem sončnem dnevu ponudili prijeten ambient, ki se je stopnjeval v lepo plesno povezanost. 

zYpper CASTLE - posnetek

zYpper je v letu 2021 na seznam svojih projektov dodal brand zYpper CASTLE, ki v svoji osnovi predstavlja na pristno osebni način   slovenske gradove. V prvi epizodi smo se povezali z občino Polzela in zrežirali in posneli enourni set v kombinaciji z umetnostnim uprizarjanjem dveh mladih umetnic. Maša Ferme je vrtela obroče in Tina Petek z jogo in visečem plesu. Enourni mix je pripravil Silverj. Celoten video si lahko pogledate na tej povezavi

zYpper secret the fall

In the fall of 2021, we launched a new zYpper secret for friends and colleagues. made a version that took place in a half-open and half-closed part of the venue. We invited very close DJs and made such an interesting event that connected us even more and got to know us.

zYpper secret helloween

Tokrat prvič organizirali zYpper secret na tematski večer kot je helloween. Odlično vzdušje sproščena družba zbranih in živahnih prijateljev in kolegov. Dekoracijo smo prilagodili tematiki in ustvarili nekaj izjemno unikatnega. Po dolgem asu se je glasbenemu ustvarjanj pridružil tudi inštrument v živo. Izbran je bil saksofon in mlad glasbeni ustvarjalec iz Laškega. Izredno dobro je izpadlo ... zagotovo še ponovimo :) 

zYpper secret vesel Božič

Tudi tokrat izbrali datum, ki ga še nikoli nismo in ga dodelali v odlično tematsko zabavo. Lokacija je bila izredno ekskluzivna. Pripravili smo presenečenje večera in v goste povabili legendo elektronske scene Dave Manali-ja. kot se za božič spodobi nas je obdaril tudi sneg in zabavo podaljšal še bolj globoko v jutranje ure. 

zYpper secret ponovoletni

2022

Ponovoletni zYpper secret se je izpeljal v posebnem in povsem novem ambientu. Tokrat je zYpper pričel s konceptom popolne skrivnosti tako na lokacijskem delu kot programskem. Po novem se bomo držali koncepta popolnega presenečenja in doživetja. Tokrat je bilo presenečenje Katy Starr s flauto in rojstnodnevna zabava najbližjih prijateljev ;) 

2015
2016
2017
2018
2019

PARTNERJI

bottom of page